Seilingsled Langesund

Det går ikke så mange store båter gjennom Langesundet lenger. Etter at vi har fått regelmessig fergeanløp av Fjordlines’ to store ferger, må det utvises spesiell aktsomhet ved planlegging og passering gjennom sundet.

Det blir snart mindre behov for å forkorte seilingstiden ved å benytte Langesundet når seilingsleden Gamle Langesund blir utdypet og åpnet som offisiell seilingsløp.

Vi siterer fra Kystverkets Forprosjektrapport For Innseiling Grenland: “Innseilingen karakteriseres som vanskelig og det forventes ytterligere økning av trafikkgrunnlaget. Uten tiltak i farvannet vil en økning av skipstrafikken føre til økt risiko for at uønsket hendelse inntreffer. Økt sikkerhet oppnås ved å øke fartøyenes manøvreringsrom, og dermed økt sikkerhetsmargin ved at farleden blir bredere, dypere og med færre kursendringer.

Prosjektet Innseiling Grenland er delt i fire tiltaksområder; Gamle Langesund (vest av Geiterøya), Kløvsteinbåen, Midtbåen og Orebuktbåen. Tiltaket i Gamle Langesund er en utretting av leden, som korter ned utseilt distanse og reduserer behovet for retningsjustering under seilasen. Gjennomført utdyping vil bidra til økt regularitet og dermed gjøre sjøtransporten mer attraktiv.”  Se Forprosjektrapporten her.

Skip passerer gjennom Langesundet

Skip som passerer på sydlig kurs gjennom Langesundet med Langøya på babord side (4.3.19). Over baugen, bak Langøya ligger Gjeterøya. Skipsleden Gamle Langesund går mellom Langøya og Gjeterøya.

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Historie, Langøya, Samfunn, Transport og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s