Bratten terrasse

Er du i Langesund kommer du til Bratten ved å gå fra Lilletorvet, følge Baneveien til Sjeseveien, og i Sjeseveien ta første, andre eller tredje vei til venstre. Batten terrasse ligger i retning sør-nord, parallelt med Baneåsen og øst for den. Helt øverst, og dermed sydligst, kommer vi til et friområde og har utsyn vidt mot øst, syd og vest. Herfra går Bratten terrasse nord og ned, helt til den møter Sjeseveien i nord, i bunnen av bakken. Terrenget skrår nedover mot øst, og en del hus har bratt innkjørsel og markert høydeforskjell mellom for- og baksiden av huset. En forstår hvorfor gaten fikk navnet Bratten.

Mange av beboerne i Bratten har nydelig utsikt mot sundet (Langesund), Langøya, Sandøya, Bjørkøya, Risøyholmene, Stokkøya, Gjeterøya, Arøya, Brunlanes, Helgeroa, til og med Fugløya og Rakkebåene i tillegg til havet utenfor.

Rhododendron i Bratten terrasse 30

Rhododendron i Bratten terrasse 30

Øverst i Bratten terrasse hadde i alle år en markert skikkelse i Langesund, Kjell Bohlin, sitt hjem. Han kom til Langesund omkring 1960 og bodde her til han døde i 2011, i en alder av 83 år.

1 svar til Bratten terrasse

  1. Tilbaketråkk: Gater og veier, bl.a. Bratten terrasse | Langesund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s