Butikker i Langesund – Tilføyelser

Synnøve Brekka Kiøsterud flyttet til Langesund som ung jente, og skriver i april 2014 bl.a.:

Ei dame ved navn Helga Lindaas drev hattebutikk i Vaterlandsgt., det er ikke noe hus der i dag.

Det lå rett før Arntzens bakeri når du kom fra torvet. Arntzen (besteforeldrene til Knut) drev bakeri og kafeteria der da vi kom til Langesund i 1956

Kafeen het «Texas» og var vel datidens «Disko» og noen ganger hørte vi at det var rene texas der…Vi var for unge, da det var 21 års aldersgrense der, men de slapp vel inn yngre også, men selvfølgelig ikke barn.

En annen butikk som var i Langesund som jeg husker var Ingrid Asvald, hun drev med baby/barneklær + undertøy og badetøy. Her ble min første badedrakt i Langesund kjøpt.

Den butikken lå der Tori Bjørnsen har frisør i dag. Så var det «Peer Gynt» da, tobakksforretning, men den lå i Sentrumsgården. Det er vel av nyere dato for den ble bygd på tomta etter Telegrafen

Så var det Apotekergården, den gamle ærverdige gården (i Kongshavnsgate). Tror også kona til barberer Arnoldsen drev en undertøy og brodeributikk? Optiker Nyborg med klokker og fru Nyborg med parfymeri kom kanskje litt senere, før de var det noen som drev «Parfyme og Drogeri» i den butikken. Den lå mellom Carl Jørgensen og (nord for) Hegge kolonial.

————— << >> —————

Eivind N Hansen skriver i en e-post i april 2014:

Min farfar Frank N Hansen var baker i Langesund. Han bodde i Alette Iversens gt. 2. Er ikke sikker på om han tok over sin fars (Bernhard død 1916) virksomhet i bygningen som nå er pizzarestauranten Papaz, og som dere beskriver ble drevet av dansken M. P. Moth bakeri. Tror brødvarene ble lagd litt lengere opp i Vaterland gt.

Jeg har imidlertid sett bilde (som jeg ikke finner igjen) av min farfar med skilt «Baker F. Hansen» utenfor Torget 14 som dere forteller ble eid/drevet av Petter Thormodsen. Regner med at dette var før krigen.

2 svar til Butikker i Langesund – Tilføyelser

  1. Tilbaketråkk: Butikker i Langesund – Tilføyelse | www.altomLangesund.no

  2. Tilbaketråkk: Butikker i Langesund – Tilføyelse | Langesund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s