Tuppen street

Navnet er en blanding av norsk og engelsk. Da skipene gikk med is til England, var det veldig populært for ungguttene å lære seg litt engelsk som de kunne “briefe” med når de kom hjem. Det var en gammel kone kalt Henrietta som bodde langs veien der sjømennene gikk. Hun hadde noen tupper (høns) som var et vanlig syn i gata. Derfor fikk  veien fra havna til  apotekergården navnet Tuppenstreet. Det har senere blitt fornorsket til Tuppestredet. Navnet er ikke i bruk lenger, gata heter nå Kongshavnsgate. (AS).

Hans Jacob Herholdt opplyser (aug. 2013) at …hun het ikke Henrietta, men Henriette Sophie Johansdatter og hun var født i Brevik. Henriette var enke etter skipper Johan Andreas Sørensen fra Langesund.

Sophie bodde i Tuppenstreet på slutten av 1800 tallet. Henriette døde i 1918. Her på bildet er hun sammen med sine barnebarn Jacob Henrik og Johanne Mathilde som begge hadde sine barndomsår i Tuppensteet. Johanne Mathilde flyttet tilbake til Tuppenstreet da hun ble enke og bodde der helt frem til 1968. Sander Jensen var Henriettes andre ektemann, han kom fra Hallingdal.

Jacob Henrik og Johanne Mathilde mistet både sin far og farfar på sjøen. Jacob Henrik Sørensen seilte under begge verdenskrigene og gikk i land for godt etter siste krig. Han bodde i Myrbakkgata.

Tuppen street mot nordvest

Tuppen street

Tuppen street mot nordvest

Tuppen street

1 svar til Tuppen street

  1. Hans Jacob Herholdt sier:

    …hun het ikke Henrietta, men Henriette Sophie Johansdatter og hun var født i Brevik. Henriette var enke etter skipper Johan Andreas Sørensen fra Langesund…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s