HMK Garde i Langesund

Lørdag 3. juni 2017 gjestet Hans Majestet Kongens Gardes musikk- og drilltropp Langesund. De var invitert av Langesund Mandssangforening  i anledning shantyfestivalen som blir arrangert denne helgen. Været var ikke det beste med litt regn under drilloppvisningen.

Garden marsjerte kl. 15 fra Rådhuset, ned kirkebakken, over torvet, forbi Tordenskiolds minneplakett og ut på den for anledningen nyasfalterte Smietangen. Det var svært mange frammøtte, og tilskuerne stod i flere rekker rundt hele den kvadratiske ekserserplassen. De som måtte stå bakerst fikk nok ikke se alt hele tiden, men det la ingen demper på humøret til de fremmøtte. Både spillingen, marsjeringen og oppvisningen ble tydelig satt pris på av alle tilskuerne.

Forrige gang Garden besøkte Langesund var i 1966. Den gangen var ikke opplevelsen den samme siden det ble eksersert på gressmatten på fotballsletta på Slåttenes. Den taktfaste marsjeringen ble den gang dempet av det myke underlaget, mens vi i dag fikk fullt utbytte av den taktfaste marsjeringen med skosåler og harde hæler mot ditto hard asfalt. Kjempebra.

Innmarsj

Innmarsj

Drilloppvisning og marsj

Drilloppvisning og marsj

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Begivenheter, Festival, Konsert, Samfunn, Sommer, Underholdning og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s