Redd Skagerak

TA melder i en artikkel av Espen Solberg Nilsen den 19. mai at Naturvernforbundet har satt i gang en underskriftskampanje for å få regjeringen til å komme med penger til konkrete miljøtiltak langs kysten mot Skagerrak og Nordsjøen. – Det trengs en milliardpakke, sier de.

I Telemark finnes det mengder av miljøgifter i sjøbunnen, blant annet når det gjelder forurensning fra skipsverft. Det er imidlertid gjort svært lite med dette. Det er i det vesentlige bevilget penger til opprydding av fjorder ved Oslo, Trondheim, Harstad og Hammerfest, sier marinbiolog Per-Erik Schulze i Naturvernforbundet.

Miljøverndepartementets forvaltningsplan for Nordsjøen og Skagerrak ble lagt fram for et par uker siden. Denne forvaltningsplanen inneholder en god beskrivelse av de store miljøutfordringene som finnes i dette området. Men når det kommer til tiltak mot disse miljøproblemene, så inneholder planen svært lite konkret – i alle fall for de kystnære områdene, sier marinbiolog Per-Erik Schulze i Naturvernforbundet.

—————————-

Så langt TA. Vi kan imidlertid bare slutte oss til Naturvernforbundets anstrengelser for å sette og holde fokus på dette viktige forholdet som angår oss alle: Ta vare på miljøet – og denne gang er fokus satt på havbunnen. Er ikke den frisk, så går det ut over vår helse – og blir den dårlig nok vet vi hvordan det går.

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Rekreasjon, Samfunn og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s