Havneterminalen i Langesund – spektakulært

I kveld er det et spektakulært syn på Havneterminalen i Langesund. På lang avstand sees en lokkende lysstråle som feier over himmelen som om det er julestjernen selv som har landet og sender sin sterke stråle, ikke fra himmelen, men til. Den person som blir lokket til å ta turen nedom havnen ser det nye terminalbygget fullt opplyst innvendig. Det er den nordlige glassveggen som lyser opp hele området nord for bygget. Nordveggen er glass i hele byggets bredde og høyde. Fakler langs bygget skaper en innbydende atmosfære til tross for kuldegradene som rår.

Men det som mest av alt får deg til å stanse opp, er passasjertuben fra taket og ut til kaikanten. Den har glassvegger og lyser opp med et lilla skjær for på en elegant måte å lyse opp med adventstidens farge. Du kan ikke annet enn beundre dette designet av glass og lys. Lar du blikket gli ut mot tubens ende, ser du at den støttes av en spiraltrapp fra tubetoppens ende til kaikantens betongplate. Funksjonalitet og eleganse griper i hverandre på en overbevisende måte. 

I kveld er det virkelig klasse over Havneterminalen i Langesund. I kveld finnes ikke dens like.

Havneterminalen i Langesund i adventslys

Havneterminalen i Langesund i adventslys

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Bygninger, Samfunn, Transport og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Havneterminalen i Langesund – spektakulært

  1. Tilbaketråkk: Bilder fra gamle Havneterminalen, og ny under bygging | Langesund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s