Gater og veier, bl.a. Bratten terrasse

Er du i Langesund kommer du til Bratten ved å gå fra Lilletorvet, følger Baneveien til Sjeseveien, og tar første, andre eller tredje vei til venstre. Batten terrasse ligger i retning sør-nord, ligger parallelt med Baneåsen og øst for den. Helt øverst, og dermed sydligst, kommer vi til et friområde og har utsyn vidt mot øst, syd og vest. Herfra går Bratten terrasse nord og ned, helt til den møter Sjeseveien i nord, i bunnen av bakken. Terrenget skrår nedover mot øst, og en del hus har bratt innkjørsel og markert høydeforskjell mellom for- og baksiden av huset. En forstår hvorfor gaten fikk navnet Bratten.

Mange av beboerne i Bratten har nydelig utsikt mot sundet (Langesund), Langøya, Sandøya, Bjørkøya, Risøyholmene, Stokkøya, Gjeterøya, Arøya, Brunlanes, Helgeroa, til Fuglog med Fugløya og Rakkebåene i tillegg til havet utenfor.

Kjell Bohlin bodde i alle år øverst i denne gaten.

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Gatenavn og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s