Clarks gate

Clarksgate er oppkalt etter Langesunds velgjører, amerikaneren Alfred Corning Clark. Han kjøpte blant annet Langøya for å redde den fra uthogst. (AS). Clarksgate er første tverrgate du møter når du går fra Torvet og sydover Vaterlandsgate, Storgata eller Skougårdsgate.

Forretningsbygget i Clarksgate 5, Langesund, eies av driverselskapet med samme navn. I 2011 har selskapet fire leietakere; Cathwell, Deloitte, Maris Frisørhjørne og Strukturas.

Clarksgt 5, fasade mot syd
Clarksgt 5, fasade mot syd
Clarksgt mot vest
Clarksgt mot vest

Står du i Clarksgate med Vaterlandsgate bak (i øst) og Storgata i front (i vest), så har du Bjerkøens kolonial (Meny) på din venstre side og Sentrumsbygget på din høyre side. Går du 20 m frem, så du har Storgaten bak og Skougaardsgate foran deg, så ligger det gamle Bedehuset på din venstre side og Opedalbygget (Clarksgt 5) på din høyre side.

Går du Clarksgate til ende i retning vest, kommer du til steintrapper som går opp til Linaaes gate.

I Langesunds storhetstid, før kommunsammenslåingen i 1963, hadde Langesund egen gartner, og han satte sin ære i å holde disse trappene pene og i orden. Det var plantet pent på begge sider hele trappen opp. Dette ble nok sett på som naturlig den gang, men i dag er dette vakre kun minner hos den eldre del av befolkningen. Steintrappen står der imidlertid og er i daglig bruk.

———-  —  ———-

Engenegaten var et annet navn på Clarks gate. Det ble brukt tidligere da det var enger som husdyra beitet på i dette området. (AS)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s