Clarks gate

Clarksgate er oppkalt etter Langesunds velgjører, amerikaneren Alfred Corning Clark. Han kjøpte blant annet Langøya for å redde den fra uthogst. (AS). Clarksgate er første tverrgate du møter når du går fra Torvet og sydover Vaterlandsgate, Storgata eller Skougårdsgate.

Forretningsbygget i Clarksgate 5, Langesund, eies av driverselskapet med samme navn. I 2011 har selskapet fire leietakere; Cathwell, Deloitte, Maris Frisørhjørne og Strukturas.

Clarksgt 5, fasade mot syd
Clarksgt 5, fasade mot syd
Clarksgt mot vest
Clarksgt mot vest (2011)
Clarksgt. mot vest 2018

Clarksgt. mot vest (2018)

Står du i Clarksgate med Vaterlandsgate bak (i øst) og Storgata i front (i vest), så har du Bjerkøens kolonial (Meny) på din venstre side og Sentrumsbygget på din høyre side. Går du 20 m frem, så du har Storgaten bak og Skougaardsgate foran deg, så ligger det gamle Bedehuset på din venstre side og Opedalbygget (Clarksgt 5) på din høyre side.

Går du Clarksgate til ende i retning vest, kommer du til steintrapper som går opp til Linaaes gate.

 

I Langesunds storhetstid, før kommunsammenslåingen i 1963, hadde Langesund egen gartner, og han satte sin ære i å holde disse trappene pene og i orden. Det var plantet pent på begge sider hele trappen opp. Dette ble nok sett på som naturlig den gang, men i dag er dette vakre kun minner hos den eldre del av befolkningen. Steintrappen står der imidlertid og er i daglig bruk. (2011)

———-  —  ———-

Engenegaten var et annet navn på Clarks gate. Det ble brukt tidligere da det var enger som husdyra beitet på i dette området. (AS)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s